Equus Throwback - speciální kousek pro speciální zákazníky

Americká automobilka Equus se sídlem v Michiganu nám po delší odmlce představila další doplňěk do sbírky. Po modelu Bass 770, který se světu představil v roce 2013, přichází limitovaná edice upravené Corvette. Ta nese název Equus Throwback a jedná se o pekelně rychlý stroj.

Zdali se má Equus Throwback stát novodobou verzí slavných generací Chevroletu Corvette, jež se vyrábějí od roku 1953 a na něž tento model v mnohém navazuje (jak svou technikou, tak i podobou karoserie), pak se mají zákazníci na co těšit. Kromě dokonalého designu, který si případní zájemci budou moct sami zvolit, se nám Throwback představí i s dechberoucími parametry.

Ačkoliv jsme se z tiskové zprávy podrobnosti o tom, co se přesně skrývá pod kapotou, nedozvěděli, společnost Equus Automotive nám alespoň zveřejnila potřebná čísla. Ta odkazují na výkon 736 kW (1 013 koní) a 1115 Nm točivého momentu. Právě díky těmto hodnotám by mělo být auto schopné zrychlit z klidu na sto již za 2,5 sekundy, přičemž maximální rychlost má vyvrcholit při 354 km/h.

Přesuneme-li se do interiéru, spatříme tu prvky té nejlepší kvality obohacené o moderní technologii. Z toho, co víme, můžeme uvést pohodlné sedačky, které pokrývá jemná kůže a Alcantara, ručně vyšívané vzory, pokročilý zvukový systém, klimatizaci, infotainment systém se spoustou zábavních funkcí a další.

Pohled na auto zvenčí nás kromě jisté podobnosti s poslední generací Chevrolet Corvette (C7) odkazuje i na jisté doplňky novodobé úpravy. Panely karoserie jsou nyní navrženy z uhlíkových vláken, vzadu nám dělají společnost tři veliké koncovky výfuku (C7 má čtyři), pozoruhodnou změnou jsou také kulaté světlomety, s nimiž se setkáme i vepředu, a na staré Corvetty dalo vzpomenou i na dvě části rozdělené zadní okno.

Co však je podstatné, tak tato novinka ze stáje Equus vyjde pouze v pětadvaceti kusech, avšak těch pár „šťastlivců“ bude mít příležitost si vůz upravit podle individuálního vkusu. Americká automobilka hovoří o něčem, co by se dalo přeložit jako o „nekonečných možnostech“, což nás nasměrovává na vlastní volbu designu, techniky, bezpečnostních systémů apod. Cena vozu byla na domácím trhu stanovena na 130 tisíc dolarů (přibližně 2,7 milionu korun).

Představení