BMW hodlá postavit nové superauto. Vyrovná se konkurentům?

Vydal Josef Jarkovský  |   Publikováno 18. 05. 2017

Stejně jako čas plyne kupředu, tak i známí výrobci značkových aut nehodlají zůstat stát. Na svou dráhu za prvním hybridním supervozem se vydal už i Mercedes a nyní hodlá s trendem jít i BMW. Jaké auto ale postaví a bude schopné konkurovat famóznímu McLarenu P1 nebo Porche 918?

Když se řekne BMW, všichni si určitě představí nějaký svůj oblíbený vůz od favorizované značky. Pokud se řekne hybrid, tak víme, že automobily vybavené tímto pohonem využívají několika zdrojů energie pro pohon dopravního prostředku. Nejčastěji se jedná o kombinaci elektromotoru a spalovacího motoru. Pojem superauto potom mluví sám za sebe. Jak to ale bude v případě, když si máme představit nové hybridní superauto od BMW? Odkud konstruktéři budou brát inspiraci a jak dlouho by takový projekt mohl trvat? Na podobné otázky se před novináři pro australský server Drive rozpovídal víceprezident marketingové divize M Peter Quintus.

„Máme připravené koncepty a jsem si jistý, že inženýři z týmu by tu práci milovali. Ze všeho nejpodstatnější je ale co nejdříve získat peníze, abychom se do tak velké věci mohli pustit. Prozatím jsme v situaci, kdy čekáme na ‚zelenou‘ ke spuštění projektu,“ prohlásil Quintus. „Vzor jsme si vybrali ve voze BMW M1, hlavně na konceptu Hommage. Koncept se vyvíjel několik let i za spolupráce s McLarenem a dá se říct, že u lidí sklízí velkého obdivu,“ dodal.

„Nesmíme opomenout na hybridní pohon, který by byl v takovémto případě nutností. V podstatě máme připravený celý základ projektu a tým už se nemůže dočkat. Potřebujeme jenom finanční dotaci, abychom mohli začít,“ podotkl Quintus, že bez finanční injekce se velký projekt nerozjede.

Hybridní supervůz, pokud se vrhne do výroby, by mohl brzy po odhalení obletět svět. Konstruktéři hodlají auto vybavit vymoženostmi, o které se sice zatím nehodlají podělit, ale překvapení prý rozhodně bude stát za to. Prozatím víme, že pohon takového vozu bude jedním z nejsilnějších, který automobilka kdy vydala a hodlá konkurovat světovým největším značkám v automobilovém světě.

BMW M1 je nepochybně jedno z aut, které se v 70. letech nesmazatelně zapsaly do historie. Vývoj probíhal společně s Lamborghini a samotná produkce i první prototyp M1 tvoří nejvzácnější vůz značky BMW. Proto se od zmiňovaného konceptu nového supervozu očekává, že musí trumfnout nejlepší a nejoblíbenější generaci značky právě tohoto vozu.

Foto: BMW

Tuto sobotu zamíří parní expres „Svatý Jiří“ na Řípskou pouť a do muzea

Tuto sobotu 22. dubna vypraví České dráhy parní vlak pod památnou horu Říp. Výchozí stanicí vlaku je nádraží Praha Braník s odjezdem v 9:00 hod. V Praze bude možné přistoupit ve ... čtěte hned

AUTOZDARMA od firmy DEXCAR - Registrace

Německá společnost Dexcar Autovermietung UG je firma se švýcarským duchem a italským vedením, která byla založena v roce 2014 se sídlem v Essenu. Ekonomický model firmy je na bázi ... čtěte hned

Fomm Concept one! Malý elektromobil pojme až čtyři pasažery

Japonská společnost přichází s titěrným elektromobilem pro čtyři osoby. Je lehounký, stylový a nebojí se vody. Zatím se můžeme pokochat jen počítačovými snímky. čtěte hned

Citroën DS5 BlueHDi 180! Nový lepší výkon

Citroën přichází s modelem DS5 BlueHDI 180. Tešit se můžete na nové turbodmychadlo, které vozidlu poskytne lepší výkon. Francouzská automobilka přichází i s novým podvozkem. čtěte hned

Hyundai Sonata 2014. Oficiální premiéra už za měsíc!

Korejská automobilka vypustila do automobilového světa první fotografie nové Sonaty pro rok 2014. Jedná se o sedan, který můžeme zařadit do střední třídy. Svou premiéru si odbude v ... čtěte hned